2007

Fick nyss veta att Tures son Fab Four's Sullivan tog ett andra cert den 17 november i Wången. Grattis säger vi till Anne Mette Sletthaug som fött upp honom och Helena Wennmark som äger honom.

18 november var det Open Show i Uppsala och två av "valparna" ställdes ut. "Signe" (MMW Signed for Gunela) vann junior II och "Honey" (MMW Say no more) blev 4:a i klassen. Hon visades sedan i maiden. Där blev hon 5:a bland de stora damerna, trots att hon blev påflugen av en tik som stod framför henne. Som tur var hämtade hon sig och viftade efter en stund åter på svansen.

Nu är nio av "valparna" i "Lotties" kull röntgade. "Isa" (MMW So it is) är scorad i England och OK för avel. Övriga är också fria på både höfter och armbågar förutom "Peace" (MMW Sealed for Granny) som fick C på sina höfter. Synd på en så gullig kille, men vi gläds över att alla de andra var så bra.

Stort grattis till Susanne Björkman, som tog ännu ett cert i Grängesberg lördag den 10 november med Tures dotter Roxanne Olympia!

Coppersonen "Floyd" (Solstrimmans Terrano) blev kvar på kenneln.

"Copper" (Trewater Tribute) har blivit pappa! Den 3 november föddes 5 hanar och 3 tikar på kennel Solstrimman. Stolt mamma är "Hanna" (SVCH Solstrimmans Titania). Vi vill också gratulera Lena Stenius till att Turedottern Gilda's Sky is the Limit tagit ännu ett norskt cert och Maranne Öberg till LP på Scilladottern Gently's Made for Joy.

Söndag den 9 september hade vi funktionsbeskrivning av våra ungdomar efter Simson (MMW Off the Cuff) och Lottie (Trewater Made My Way). Jag var så nöjd med att se hur fint det fungerade med vattenpassion, snabba upptag och spontana sök. Tack alla ni som ställde upp och särskilt tack till Karin Sköld som kom ner från Luleå och dessutom tog underbara bilder - på pappa, mamma, barn.

 

Helgen 25 - 26 augusti var vi på SSRK utställningen Tånga Hed. Där fick "Sadie" för sig att domaren var spöke, men som tur var skötte sig Signe - MMW Signed for Gunela) desto bättre. Blev bästa junior och fick ck. Vi kan också stolt gratulera Simsondottern: Kolbäckens Sheridan. Hon debuterade i nkl på jaktprovet i Munktorp och tog en tvåa - bara ett och ett halvt år gammal!

Nu har "Isa" MMW So it is, flyttat till kennel Trewater i Wales. Det är tomt efter henne, men samtidigt vet vi att hon kommer att få ett bra liv. Vi önskar henne lycka till. Vem vet kanske kommer det någon gång hem en liten dotter i retur.

 

Den 17 juni var våra ungdomar på Open Show i Avesta. Sadie (MMW Safe to say) blev BIS-valp, syrran Isa (MMW So it is) andra bästa tikvalp och brorsan Peace (MMW Sealed for Granny) andra bästa hanvalp! Pompe (MMW Power of love) snart 10 år fick röd rosett och hp i både jakt- och veteranklass. Vilken dag!

Nu är alla valpar från "Simsons" (MMW Off the Cuff) två första kullar röntgade, sammanlagt 13 hundar. Alla har fria höfter och endast en har en anmärkning på armbågen. Helt fantastiskt!

Den 20 maj visade jag "Party" (Trewater Party)SSRK Almare/Stäket och fick ännu ett ck. Den här gången slutade hon som 2:a bästa ungtik.

Det trodde jag väl aldrig - att Ann-Britt skulle anmäla sin "Honey" (MMW Say no more) till utställning - hon som ju "bara" ville ha en hund att jobba med. Nu fick hon nog blodad tand med jättefin kritik och placerad tvåa i klassen på GRK:s Open Show, Farsta gård 13 maj. Grattis säg vi stolt!

Söndag den 15 april var tre av "de våra" på GRK:s Open Show Jälla, Uppala. "Malte" (MMW Single Malt) kom 2:a i Puppy 2 och slutade som femte bästa hanvalp, "Pompe" (MMW Power of love) stod först i både jakt- och veteranklass givetvis med Hp och "Miller" (MMW Razzle Dazzel) kom på hedrande tredje plats i maiden. Grattis säger vi!

Påskdagen åkte "Party" (Trewater Party) och jag till SKK - "Lilla Stockholm" och hem kom vi med bästa ungtik och ännu ett ck.

Den 17 februari var vi med valparna i Sala på Open Show med 164 hundar anmälda. Småttingarna visades i Puppy II och det blev succé! "Sadie" vann klassen, tvåa stod "Signe" och på tredje plats "Isa" - alla tre med hederspris. "Sadie" nöjde sig inte med det utan hon blev till slut också Bästa tikvalp och Signe - hon blev femte bästa tik!!! "Peace" vann sin klass och bakom honom stod "Svante" med hederspris. På femte plats - där stod "Malte". I bästa hanvalp kom Peace femma bland de stora pojkarna. Best in Show blev Good Catch Asti Martini, hon är dotter till pappa "Simson´s" kullsyster "Moa". Stort grattis till Annika Sahl Kadar som fött upp denna fina tik - och till ägaren Anna Eriksson. Tack också till er som äger valparna för att ni ställde upp och gjorde den här dagen oförglömlig! Särskilt tack till Gill som visade pappa "Simson" i både special veteran och jaktklass, som han vann med hederspris. "Pompe" (MMW Power of Love) kom tvåa i jaktklassen och blev etta i veteran även han med Hp..

2006

Första valpträffen har nu ägt rum och vi är så glada över dessa fantastiska mattar och hussar. Alla kom förutom "Tyra"(men hon var här bara några dagar tidigare). På bilden saknas också "Peace" och "Isa" som fick vara kvar inomhus. Men här är mattar och valparna (från vänster) "Nellie", pappa "Simson", "Svante", "Malte", "Signe", "Honey", "Sadie", "Bosse" och mamma "Lottie" Vilket härligt gäng!

Den 25 november visades Turesonen "Gilbert" ( SU(u)CH, NUCH Gilda´s Standing Ovation) i Kemi - detta resulterade i ett finsk cert! Stort grattis från oss! Nu hoppas vi på anlagsprov i Finland och det finska championatet!

19 november ställde vi ut "Copper" och "Party" på GRKs Open Show i Jälla ridhus, Uppsala. Nu var det dags att "tampas" med de vuxna hundarna eftersom de nu går i junior II. Det gjorde de med den äran och slutade bägge 5:a i tävlan om bästa hane repektive tik.

Sju av valparna har "hittat hem", men vi kunde i slutänden inte låta bli att behålla två för egen del. Ytterligare en är dessutom kvar här hos oss eftersom den ska flytta utomlands. Det här är de tre som blev kvar, nu 10 veckor gamla.

"Sadie" - Made My Way Safe to say.

"Isa" - Made My Way So it is

"Peace" - Made My Way Sealed for Granny

Vi har nu valt ut den tik som ska vara kvar hos oss: Made My Way Safe to Say. Hon kommer att kallas "Sadie", precis som mormors mor.

Vi njuter av den fina hösten och valparna har kunnat vara ute varje dag den senaste veckan. Mer och mer bus blir det. Hoppas nu att de blir lika duktiga som Skillas dotter "Joy" (Skilla är ju halvsyster med valparnas pappa) Hon debuterade igår i ökl på viltspår och tog ett förstapris med massor av beröm från domaren. Viltspåret har inneburit en paus i lydnadsproven, men snart tar hon nog också sin sista etta även där och får Lp. Grattis Marianne till bra jobb!

Fick nyss veta att "Simsonsonen" Kolbäckens Jägermeister vann sin klass och blev femte bästa hanvalp på Goldenspecialen! Grattis Gunela & Lennart som fött upp honom och ägaren Jenny som visade honom.

Nu törs jag berätta - vi har valpar!! Den 18 augusti fick "Lottie" (Trewater Made My Way) tio valpar - fyra hanar och sex tikar med "Simson" (Made My Way Off the Cuff). Den här kullen har jag gjort för att behålla blodet inför framtiden och det känns helt underbart att ha valpar i huset - äntligen! Det var fem år sedan sist!

Nu har vi varit i Norge och umgåtts med Coppers bror Trewater Tally. Helgen 29 - 30 juli var vi på utställning. Lördagens utställning i Sarpsborg blev succé för Tally som tog cert och blev bästa hane. Söndag i Moss - ja det var Trewater Party's dag fullt ut. Där vann hon juniorklassen med HP, tog certet i vinnarklass, slog tre championtikar och blev Bästa tik, slog sedan hanhunden blev BIR och i stora ringen BIG 2! Vilken dag!

På årets Clubshow blev Turedottern Gilda's Sky is the Limit BIS och tog därmed också sitt andra cert! Stort grattis till Lena Stenius som både äger och fött upp henne!

Nu har valparna ur MMW Off the Cuffs andra kull också debuterat. På GRKs utställning i Västerås blev Kolbäckens Midori BIR-valp och systrar till honom andra och tredje bästa tik.

Fick nyss veta att en valp från MMW Off the Cuffs första kull: Tiebreak Lost Horizon, ställdes ut på SSRK i Visby den 7 maj. Där blev han först BIR-valp och sedan BIS!!!! Jättegrattis från oss!

 

Anmälde Trewater Party (som ser "färdigare" ut än Copper) till officiell debut, juniorklass på Skokloster den 20 maj - en stor klass med massor av fina tikar, men hon vann klassen och fick minsann också ck!

 

Vilken dag! Den 7 maj visade jag mina bägge ungdomar från Trewater "Copper" (T. Tribute) och "Party" (T. Party) på Open show Farsta gård. Party vann sin klass och slutade som fjärde bästa tik. Copper blev BIS!!!

Lördag den 22 april var Turedottern "Trasan" Gilda´s Sky is the limit i Norge på utställning. Hem kom med cert i bagaget!

Så var det dags igen, men den här gången var det Gilda´s Sky is the limit, som blev BIS på Open show i Umeå den 19 mars. BIS 2 - ja det blev brorsan SU(u)CH, NUCHGilda´s Standing Ovation. Grattis Maria som visar dem så bra och Lena som fött upp dessa jättefina Turebarn.

Året har börjat alldeles utmärkt för några av Turebarnen. På GRK:s utställning i Sala den 18 februari blev "Olga" d.v.s. Roxanne Olympia återigen bästa tikvalp. 25 februari på Open Show i Ö-vik där blev SU(u)CH, NUCH Gilda´s Standing Ovation BIS medan "syrran" Gilda's Sky is the Limit hon blev andra bästa tik. Vi sträcker på oss och gratulerar duktiga uppfödare och ägare.

Simson har minsann blivit pappa till ännu en kull valpar! Den här gången blev det 5 hanar och 4 tikar på kennel Kolbäckens. Nu läntar vi till slutet av mars då vi får åka hem till Gunela och Lennart för att få njuta av de små liven.

2005

"Simson" (Made My Way Off the Cuff) blev 2 december far till 10 valpar - han som är snart nio år och aldrig tidigare parat! Mamma är "Sushi" (Tiebreak Jalla Jalla). Så glad jag är att Ami och Håkan Emilsson blivit förtjusta i honom. Jag älskar den här hunden och kan nu hoppas att även vi får en kull efter honom i sommar.

Nu har det hänt! Turesonen "Gilbert" tog sitt sjätte cert och blev 2:a bästa hane på SSRK Umeå -utställningen den 27 november. Nu heter han minsann SU(u)CH, NUCH Gildas Standing Ovation. Stort grattis till Maria som äger och visar honom!

Turedottern "Olga" (Roxanne Olympia) med uppf. och äg. Susanne Björkman - BIS valp i Uppsala!

På GRKs Open Show i Uppsala 20 november var det mer än 180 hundar anmälda. Copper (Trewater Tribute) gjorde utställningsdebut i konkurrens med ett 40-tal och blev 3:e bästa hanvalp."Storasyster" Lottie (Trewater Made My Way) gick ännu bättre och blev andra bästa tik. Märta skötte sig bra hon också och kom 2:a i Junior I, men allra bäst gick det för Susanne Björkmans Turedotter: Roxanne Olympia som blev BIS valp!

Vilken succé SSRK Wången den 12 november! Märtas syster, Turedottern "Easy" (Samron´s Heaven is) vann juniorklassen, blev 2:a bästa tik och tog sitt första cert, ännu inte fyllda ett år! Två av hennes bröder visades också och de slutade som bästa och näst bästa juniorhane! Jättegrattis till Tommy & Terese Zetterman som äger tiken och fött upp den här kullen!!! Vi är så stolta och glada över att äga "Märta" och pappa Ture.Den här helgen fick vi också veta att "Tures" pappa numera heter GBSHCH Stanroph So It Had To Be.

Helgen 22 - 23 oktober var valpar ur Ture's första och senaste kull på utställning. I Tromsö blev Gildas Standing Ovation BIR och tog sitt femte cert. så nu är han minsann NUCH. Stort grattis till Maria som äger honom! Roxanne Olympia från Tures sjätte och senaste kull visades på Open Show i Sala dagen innan. Där vann hon Puppy II och slutade som andra bästa tik av sammanlagt 71 anmälda tikvalpar. Så glad jag är över att Susanne tar vara på henne så väl!

SKK i Sundsvall den 9 oktober gick det återigen bra för Turebarnen. Märtas syskon Samrons Hysteria och Samrons Heaven is blev bästa juniorhane resp. tik - bägge med Hp. Cassmick Constancy Celine hon blev bästa ungtik med ck. Grattis till dem alla tre!

Fick nyss senaste nytt från Wales! Där var det stor succé för släkten den 2 oktober. BIS Lottie's bror Trewater Made to Measure, bästa tik - ja hon är kullsyster med Coppers pappa!

 

Den 20 september kom vi hem med vår nya lilla gosse Trewater Tribute. Vi kallar honom Copper - ett namn som passar honom utmärkt för det här kommer att bli en kille med färg! Han var helt fantastisk på resan och efter många timmar i flyburen klev han ur vid terminalen och började att leka med en papperspåse- helt obekymrat!

Den 18 september hade jag glädjen att få vara med på championship show i Darlington, England! Helt fantastiskt att se bästa hanklass. Där stod alla klassvinnare uppställda och bland dem fanns Tures pappa: Stanroph So it had to be, Lotties bror: Trewater Made to Measure och Shardanell Castaspell, som är pappa till vår nya lilla gosse Trewater Tribute! BIR gick till Tures pappa som nu fick sitt andra cert.

Shardanell Castaspell i ringen:

Farsta gård den 11 september innebar debut för Tures valpar från Roxanne - och vilken debut! Roxanne Olympia slutade som BIS-valp! Stort grattis till Susanne Björkman som sparade henne!

3 september bar det iväg till Östersund för valpträff och Club Show...och Turebarnen skötte sig med den äran. Bästa hane blev unghanen Gilda´s Standing Ovation - och därmed fick han också sitt fjärde cert. &quo